Page 16 - אבולוציה ושאר ירקות
P. 16
‫תורה ומדע‬

‫)‪(© Elf en.wikipedia 2004‬‬

‫דני ענק וצ'יוואווה‬

‫מבט מבפנים ומבחוץ‬

‫דוגמות אלה נכונות גם לגבי כל בהמות המשק – הפרות‪ ,‬הכבשים‪ ,‬התרנגולים‬
‫וכו' – האדם פיתח מאות גזעים מבעלי חיים אלה בהתאם לצרכיו השונים )לדוגמא‪:‬‬
‫מגדלי הכבשים פיתחו כבשים שמיועדים לצמר לעומת כבשים המיועדים‬
‫לתעשיית הבשר או החלב; וכמו כן זנים המתאימים לתנאים הגיאוגרפיים השונים‪:‬‬

‫תנאי האקלים‪ ,‬תנאי השטח‪ ,‬סוגי המזון וכו'(‪.‬‬
‫וכן הוא הדבר לגבי צמחי המאכל‪ :‬האדם פיתח זנים שונים לפי התכונות‬
‫שעניינו אותו‪ :‬פירות גדולים יותר‪ ,‬טעימים יותר‪ ,‬עמידים יותר – בפני מחלות‪ ,‬מזיקי‬
‫צמחים‪ ,‬תנאי אקלים ושטח וכו'‪ .‬לדוגמא‪ ,‬אחת המשפחות ה"מפוארות" של צמחי‬
‫מאכל כוללת את הכרוב‪ ,‬הכרובית‪ ,‬הברוקולי‪ ,‬כרוב הניצנים והקולרבי‪ .‬צמחי מאכל‬
‫אלה הם בני משפחה אחת‪ ,‬וכולם טופחו בידי אדם מצמח אחד‪ :‬כרוב הבר‬

‫)‪5.(Brassicaoleracea‬‬
‫יש לפעמים חילוקי דעות לגבי קרבת המשפחה המדויקת של זנים שונים‪ ,‬אבל‬
‫העיקרון‪ :‬טיפוח זנים שונים בידי בני אדם ‪ -‬היא עובדה שאין עליה עוררין ואשר‬

‫מתרחשת בכל עת לנגד עינינו‪ ,‬בדרכים עתיקות וחדשות‪.‬‬

‫‪ 5‬פואה ודגלס‪ ,‬ברסיקה‪ ,‬עמ' ‪.4‬‬

‫‪16‬‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21